El jardí de la Reconciliació

     Mossèn Pius Masvidal Juanhuix, prefecte de disciplina del col·legi del Collell, va estimar i tenir cura del jardí de l'Alemany, aquest indret que ara resta mig abandonat vora el santuari del Collell. En aquest indret hi ha enterrat un alemany que mossèn Pius no coneixia de res. Ell va ser un home políglota, un capellà inquiet i aficionat a la fotografia, un home que publicava llegendes al Butlletí de Santa Maria del Collell amb el pseudònim del rector de Ventatjol. Avui el Collell ja no és col·legi i les campanes ja no repiquen com fa anys enrere. El jardí de l’Alemany és abandonat i profanat per bàrbars ignorants que no saben ni pregunten res. La carretera que menava al vell santuari va separar dues fosses amb morts dels dos bàndols. A tocar la carretera hauríem d'aixecar i tenir cura d’un altre jardí, un indret que recordi els  presoners  afusellats i els milicians morts per les tropes d'assalt mores. Un jardí que no hauríem d'abandonar mai, el jardí de la Reconciliació.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El jardí de la Reconciliació

  1. ignasi diu:

    Apreciat Àngel;
    Des del Collell, m’agradaria fer-te saber que estem arreglant tots aquests exteriors que, antigament donàven al Santuari d’un relleu històric característic. La foto, és recent, doncs ja es veu la part desbroçada. El que si que no podem fer és protegir-la de maleducats i intrusos. Seguirem fent camí per i pel Collell. Molt agraït, i espero la teva visita. Tenim més novetats.

Els comentaris estan tancats.