La vida dels besavis

"El sereno era un funcionari encarregat de la vigilància nocturna. Les seves missions era la d’evitar robatoris al sector que tenia assignat, la d’avisar en cas d’incendi, la d’anar a cercar metges o sacerdots en cas de malaltia greu d’un veí. Antigament cantaven l’hora i el temps que feia; d’aquí prové llur nom en castellà".

(text: Josep Pinatella)

Jo havia sentit a dir a la meva tia àvia, Lola Turró, que el sereno de Banyoles despertava  fins i tot les persones que li demanaven. Per fer-li entendre l’hora que ell els havia de cridar li deixaven pedres a l’entrada de la porta. El sereno les comptava i si hi havia sis pedres, els havia de cridar a les sis. Si n’hi havia set, a les set. Hauríem de preguntar-nos si aquest costum era també molt habitual a altres poblacions.

À.Vergés

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.